32 beprövade sätt att tjäna pengar snabbt

Är du i knipa? Behöver du snabba pengar? Här talar vi om små kapitaltillskott, inte miljontals kronor – tillräckligt för att uppfylla dina månatliga skyldigheter eller få den där tjatande fordringsägaren att sluta ringa dig.

Ingen av de 32 strategier som listas här för att snabbt få pengar kommer att krossa den ordspråksmässiga banken. Vissa är lättare än andra, men nästan alla kräver mycket lite eller inget kapital. De är tänkta att hjälpa dig igenom de svåra tiderna.

Vissa av dessa strategier för att tjäna extra pengar kräver att du befinner dig på vissa platser, medan andra är platsoberoende, men allt handlar om att vara uppfinningsrik. Vi har alla befunnit oss i en trång situation någon gång i våra liv, men för den som är engagerad är allt möjligt.

Mycket av detta har att göra med mentalitet. När du saknar pengar börjar knapphetstänkandet att sätta in. Knapphetstänkandet är negativt och tror att det aldrig finns tillräckligt av vad det än är för att räcka till. När du upptäcker att du tänker så, gör allt i din makt för att gå över till ett rikligt tankesätt.

Våra tankar är otroligt kraftfulla. Vi har uppemot 60 000 tankar per dag, många djupt inne i vårt undermedvetna sinne, varav en stor del upprepas. Vi måste vara förvaltare av våra tankar. När du upptäcker att du tänker negativt måste du rycka dig ur det.

När du vill tjäna pengar snabbt är du ofta i en tuff situation ekonomiskt, till och med desperat för att klara dig, men allt vi har och allt vi blir föds delvis ur våra tankar. Tänk och du ska bli. Kurera och odla de rätta tankarna om du vill leva ett överflödigt liv.

svenska kontanter

1. Kör för Uber eller Lyft

Företag som Uber och Lyft erbjuder en fantastisk möjlighet att tjäna snabba pengar. Du behöver ett rent körkort, en ganska ny bil och tillstånd att arbeta oavsett var du bor. Om du har alla dessa saker kan du arbeta när det är möjligt för dig, oavsett om det är mitt på dagen under rusningstid eller under småtimmarna på en helg. Valet är ditt.

2. Bli deltagare i marknadsundersökningar

På universitet deltog jag i massor av marknadsundersökningar. Det är ganska snabba pengar för inte särskilt mycket arbete. Företag som vill ha konsumenternas åsikter om olika produkter och tjänster sätter dig i ett rum för att samla in din åsikt. Så är det.

Det handlar ofta om att skriva eller framföra din åsikt, svara på omröstningar eller undersökningar eller bryta sig loss i en diskussionsgrupp. Mekaniken spelar ingen större roll. Poängen är att du kan lita på det från tid till annan. Focusgroup.com är bara ett företag som söker deltagare.

3. Sälj gamla böcker och spel på Amazon

Amazon gör det ganska enkelt att lista och sälja gamla böcker, spel och enheter på sin marknadsplats. Du kan tjäna mer än bara några dollar Om du har dyra läroböcker från college. Se till att böckerna är i gott skick. Du kommer att få negativa recensioner om du försöker sälja böcker som faller sönder eller spel som är repade. Kom ihåg att vara uppriktig om eventuella defekter, oavsett hur små de än är och oavsett hur få personer som lätt märker det.

4. Sälj eller återförsäljning av begagnad teknik på Blocket

Marknaden för begagnad elektronik är enorm. Du kan använda Craigslist för att göra dig av med din gamla iPhone eller MacBook. Du kan få en premie för dessa typer av elektronik. Vissa människor säljer även föremål genom att köpa dem och sälja dem vidare.

Du kan också använda en webbplats som Gazelle för att sälja dina begagnade telefoner, oavsett vilken typ du har. Sådana företag har skapat en hel affärsmodell för att köpa begagnade telefoner och renovera dem. Hur som helst kan du räkna med att få in en hel del pengar relativt snabbt om du har dessa föremål liggande hemma hos dig.

5. Gör uppgifter med TaskRabbit

Med TaskRabbit kan du utnyttja en befintlig marknadsplats med människor som söker hjälp lokalt med sysslor. Uppgifterna är inte alltid små. Den här plattformen (tillsammans med andra) erbjuder även större uppgifter, till exempel hemrenoveringar.

Amazon ger sig in i uppgiftsbranschen med Amazon Home Services. De tjänster som listas sträcker sig från mycket små reparationer till större och mer omfattande uppgifter som skulle kräva betydligt mer ansträngning.

6. Leverera för PostMates

Du kan tjäna lite pengar när du är i knipa genom att använda PostMates, och du behöver inte ens en bil, bara en cykel för leveranser i livligare städer och centrum. Jag har ofta använt det för att få mat från specialställen som inte levererar själva, men det kan användas till många saker.

PostMates uppger på sin webbplats att du kan tjäna upp till 25 dollar i timmen på att göra leveranser. Du kan också tjäna lite dricks i processen, så det är ett bra alternativ för människor som vill göra något på fritiden, i likhet med de stora samåkningsapparna som tar upp appbutikerna överallt.

7. Flippa fastighetskontrakt

Du kanske tänker att detta är kostnadsdrivande, men det är det inte. Du kan vända fastighetskontrakt utan att någonsin ta fastigheten i besittning. Detta är inte en fixar-upper-satsning, utan bara att säkra ett kontrakt och sälja det till en intresserad part. Så är det.

Du kan göra detta med bara några hundra dollar i de flesta fall för att öppna en escrow. Det finns företag som är inriktade på att lära ut hur man gör detta, till exempel REWW. Det är bra för att tjäna lite pengar, men är också potentiellt något mer långsiktigt också.

8. Sälj på CafePress eller Etsy

Om du kan designa digitala föremål kan du sälja dem för en del av vinsten på en webbplats som CafePress. Du kan göra detta med inget annat än en designprogramvara. De kan innehålla anpassade logotyper, inspirerande ordspråk och annan aktuell eller trendig design som tilltalar massorna.

Du kan anlita en designer för att hjälpa dig med detta, men du måste fortfarande komma med idéerna. Detta fungerar bäst om du förstår dig på design själv men kräver inga omkostnader. Artiklarna trycks och levereras på begäran. Du får helt enkelt en del av intäkterna. På samma sätt kan du också sälja artiklar på Etsy.

9. Svara på frågor på JustAnswer

Människor som söker expertis på nätet. JustAnswer (och flera liknande webbplatser) gör det möjligt för läkare, advokater, ingenjörer och andra med utökad kunskap att tjäna en liten inkomst genom att bara svara på frågor från människor som annars skulle behöva betala en rejäl summa för dessa svar.

Denna plattform är en fantastisk resurs för människor. Den är också lukrativ (för den tid som läggs ner) om du vill tjäna lite pengar i all hast. Förvänta dig inte att bli rik på att svara på frågor, men du kan generera några dollar här och där om du är i knipa.

10. Ta emot uppdrag på Fiverr

Oavsett vilken typ av tjänst du erbjuder kan du sannolikt erbjuda den på Fiverr. Detta är fantastiskt för digitala tjänster som grafisk design, webbdesign, skapande av korta ljud- eller videoklipp, redigeringstjänster, skrivande och så vidare.

Fivver har expanderat bortom modellen med 5 dollar per gig. Fiverr Pro samlar de bästa talangerna på sin plattform. Beroende på dina färdigheter kan du göra det ganska bra här.

11. Gå ut med hundar

Det finns nätverk som kopplar samman hundägare med hundpromenadare. Rover är ett av de största nätverken för hundpromenadare som finns. Naturligtvis kan du också använda sociala medier eller bara knacka på grannarnas dörrar för att marknadsföra dina tjänster, men du kan enkelt använda någon av dessa tjänster.

Gör ett bra jobb om du menar allvar med att bygga upp ett track record av solida recensioner. Det kommer att hjälpa dig att tjäna pengar i framtiden när du är i desperat behov av det.

12. Barnpassning

Du kan enkelt göra lite barnpassning när du behöver tjäna några pengar snabbt. Föräldrar överallt är alltid i behov av barnpassning och barnskötartjänster.

Webbplatser som Care.com kopplar ihop föräldrar med barnvakter. Företaget gör alla bakgrundskontroller och andra undersökningar för att göra föräldrarna lugna. Du kan naturligtvis vända dig direkt till personer i ditt personliga nätverk, men om du vill generera återkommande intäkter kan du registrera dig på en webbplats som marknadsför sig till föräldrar som letar efter barnpassningstjänster.

13. Sälj dina foton

Har du ett öga för fotografering? Naturligtvis måste du vara bra på detta för att tjäna pengar, men om du är det kan du sälja foton på ShutterStock eller iStockPhoto (tillsammans med många andra) för att generera en passiv inkomst från något som du kanske brinner för.

Om du vill tjäna pengar snabbare genom att fotografera kan du kontakta människor som söker fotografer för att täcka deras bröllop, förlovning, barns födelsedag eller någon annan livshändelse. Du behöver en bra kamera och viss erfarenhet, men du kan definitivt tjäna en nödvändig inkomst på detta sätt oavsett var du bor.

14. Bli en personlig tränare

Om du förstår dig på fitness kan du bli personlig tränare. Folk betalar bra pengar för personliga tränare, om så bara för att ha någon som håller dem på rätt spår mot sina mål. Du kan tillföra värde samtidigt som du hjälper dig själv ekonomiskt.

Detta skulle också kunna bryta av mot näringslära och hjälpa människor med måltidsplaner och så vidare. Du skulle kunna värva kunder på ditt lokala gym, men beroende på var du bor kan du behöva en viss certifiering för att göra detta (för att inte tala om gymets godkännande). Du kan också använda en webbplats som FitnessTrainer för att annonsera dina tjänster.

15. Lärare för studenter

Föräldrar är alltid villiga att investera i sina barns framtid. Om du har stora kunskaper i ämnen som matematik, naturvetenskap eller datorer kan du ge handledning mot betalning.

Både Indeed.com och Care.com erbjuder möjligheter att ge handledning åt lokala studenter. Du kan välja någon av dessa plattformar eller helt enkelt hitta dina kunder genom ditt personliga nätverk eller sociala medier.

16. Annonsera för företag med en bilinklädning

Plattformar som Carvertise kopplar samman varumärken och företag med förare. Processen är enkel – gå med på att förvandla din bil till en vandrande reklamskylt för ett pris. Om du kvalificerar dig kan du tjäna en fast månadsavgift för att annonsera med din bil. Du behöver inte betala någonting för att göra detta, men du behöver ett rent körkort och en ganska ny bil.

Du måste köra bilen tillräckligt mycket för att det ska vara värt det för varumärken som betalar för dina tjänster. Om du har allt detta kan du tjäna lite pengar vid sidan om genom denna verksamhet.

17. Hjälp med trädgårdsarbete i hemmet

Att erbjuda dina tjänster som lokal trädgårdsmästare kan ge dig tillräckligt med pengar snabbt nog för att tillfredsställa några akuta behov. Det finns massor av alternativ, från att klippa gräsmattor och dra ogräs till att planera trädgårdar och inredning. Om du talar med tillräckligt många grannar kommer du att hitta åtminstone några intressenter. Det kommer definitivt att vara värt din tid.

18. Ta på dig hushållsjobb

Det finns en mängd olika plattformar på nätet som du kan utnyttja för att göra detta, eller så kan du helt enkelt söka igenom ditt grannskap eller lägga ut på sociala medier. Du kan använda Amazons hemtjänster för detta också, eller så kan du skapa en egen enkel webbsida med en sida för att annonsera.

Hur som helst är detta ett utmärkt sätt att tjäna över 20 dollar i timmen eller mer på ett jobb som ofta är mycket efterfrågat. Du kan lätt göra detta till ett långsiktigt jobb om du presterar bra och inte gör några avsteg.

19. Bli en hemorganisatör

Du kan lätt göra hemorganisering åt folk, en bransch som har blivit mycket populär sedan debuten av Netflix succéserie Tidying Up with Marie Kondo. Om du själv är en ordningsam och organiserad person och du är bra på att organisera utrymmen, varför inte erbjuda dina tjänster till människor i din omgivning? Du skulle bli förvånad över hur många människor, till och med i ditt eget flöde på sociala medier, som kanske tar upp dig om du gör något sådant.

En webbplats som Care.com hjälper också till att koppla samman hemorganisatörer med personer som söker den här typen av tjänster. Allt beror på om du vill gå via ett professionellt företag eller om du själv vill presentera det för människor som redan finns i ditt personliga eller affärsmässiga nätverk.

20. Tvätta mattor

Hyr en mattvättmaskin i din lokala byggvaruaffär, eller köp en om du tror att du kan få tillräckligt med jobb genom att göra detta. Du kommer troligen att upptäcka att många människor behöver något liknande, men har inte aktivt sökt efter tjänsten.

Du kan tvätta mattor hemma hos ägarna eller låta dem ångtvättas utanför anläggningen, beroende på jobbet och det förtroende du bygger upp med ägarna.

21. Ge blod

Du kan måste tjäna omkring 20-50 dollar per blodgivning, beroende på om din blodgrupp är sällsynt eller vanlig. Du kan också donera plasma. Olika stater har olika minimikrav som måste betalas när man donerar plasma.

Plasmadonationer hjälper människor som kämpar mot leukemi och andra immunsjukdomar. Detta är lite mer komplicerat och involverande än att donera blod, men du får inte mycket mer än att donera blod.

22. Dekorera hemmen inför semestern

Oavsett om det är nyår, julbelysning, påsk, fjärde juli eller någon annan högtid kan du få betalt för att hjälpa till att dekorera hemmen. Det kan handla om att sätta upp lampor inne eller ute, dekorera träd, sätta upp spel och dekoration.

Använd internet och sociala medier för att hitta kunder, eller annonsera helt enkelt i ditt lokala nätverk. Det finns massor av alternativ när det gäller att göra specialjobb som detta.

23. Delta i medicinska studier

Om du inte har något emot att kasta försiktighet i vinden kan du överväga att bli deltagare i medicinska studier eller läkemedelsprövningar. Företagen betalar en betydande summa pengar till deltagarna.

Du måste hitta de företag som genomför medicinska studier och räkna med biverkningar. Om du kan leva med det kan du definitivt tjäna lite pengar snabbt utan alltför stora ansträngningar.

24. Hyr ut ett extra rum på AirBnB

AirBnB kan vara en fantastisk plattform för att hyra ut ett extra rum. Du kan tjäna bra med pengar, särskilt om du bor på ett turistmål. Om du inte har något emot grannarna är detta definitivt ett alternativ. Du kan sova hos vänner och familj och hyra ut hela ditt hus om du verkligen är desperat.

25. Gör mikrojobb på Mechanical Turk

Mechanical Turk är en plattform från Amazon som låter dig göra små jobb och få betalt för det. Men förvänta dig inte alltför mycket pengar av detta. Dessa gigs är verkligen ”mikro” och varierar från några cent till högst några dollar. Men om du sätter ihop flera av dessa kan det vara till din fördel.

Du behöver inga seriösa kvalifikationer för att göra detta. Vanligtvis handlar det om att klicka på länkar, svara på enkäter, ge en åsikt, göra lite lätt kategorisering eller andra uppgifter för mänsklig intelligens (HITs som de brukar kalla det).

26. Sälj vintagekläder på en secondhandbutik

Du kommer troligen att få betalt per pund, men det är lite pengar, så om du är i behov, varför inte – särskilt om du inte har någon användning för kläderna längre. Detta fungerar bäst för saker som moderskapskläder, gamla barnkläder, kläder som du inte har burit på flera år eller som helt enkelt är ur modet.

27. Öppna ett checkkonto med kontantbonus

Kolla med din lokala bank för att se om de ger bort kontantbonusar för att öppna konton. Bankerna har sådana här kampanjer hela tiden, så ta snabbt tag i riktiga pengar om du är i behov av dem. Det kommer inte att kosta dig pengar (inget ordvitsord), men det kommer att ge dig snabbt 50 eller 100 dollar – kanske till och med mer – när du verkligen behöver det.

Du kan behöva sätta in en minsta summa kontanter (vanligtvis i tusental) för att kvalificera dig för dessa typer av konton (men inte alltid).

28. Ta ett litet mikrolån

Du kan få ett litet företagslån (mycket litet) på Fundera, eller Lånpix.se om du letar efter ett mycket litet privatlån. Beroende på din kreditvärdighet och din ekonomiska och anställningssituation kan du säkra upp till några tusen dollar på detta sätt.

Det finns massor av plattformar som erbjuder dessa små mikrolån. Du måste betala tillbaka dem, men det kan hjälpa dig om du är i knipa.

29. Genomför ett webbseminarium

Okej, det låter skrämmande men webinarier är ett av de bästa sätten att tjäna pengar snabbt. Du talar till en mycket engagerad publik. Om du positionerar dig själv och erbjudandet på rätt sätt kan du tjäna massor av pengar på mycket kort tid.

GoToWebinar är den överlägset största plattformen. Webinar Jam är en av de mest funktionsrika plattformarna som finns. Vilket du än väljer handlar det om hur bra du kan sälja. Det kräver övning, men detta är snabba pengar i sin essens.

30. Tvätta eller detaljera bilar

Folk vill alltid ha sina bilar tvättade och detaljerade. Du kan vara en mobil biltvättare och detaljist utan att ha en permanent plats. Nå ut till människor du känner eller gör några flygblad och lägg dem i dina grannars brevlådor. Om du vill ta det på allvar kan du göra upp en webbsida med en sida eller dela ut visitkort. Du kan tjäna pengar snabbt genom att göra detta.

31. Led promenader på Viator

Om du bor på en turistort kan du överväga att leda vandringsturer på Viator, som är en av de största plattformarna för researrangörer i världen. Du måste verkligen arbeta hårt för att få ett gott rykte. För att snabbt hitta kunder erbjuder du gratis rundturer och ber om dricks i slutet.

Detta är att utnyttja principen om ömsesidighet med kraften hos gratis. Människor älskar att få saker gratis, men de känner sig skyldiga att i slutet ge något i gengäld. Det är därför stormarknader alltid ger bort mat. De vet att om du gillar det, kommer du att köpa det.

32. Pantsätt dina värdesaker

Om du går på tomgång, ekonomiskt sett, men du har pengar på gång snart, kan du överväga att pantsätta något av värde för att låna snabba pengar. För att få tillbaka föremålen måste du förstås betala tillbaka lånet med ränta. Om du inte betalar tillbaka i tid förlorar du föremålet.

Om det verkligen är något som har ett stort egenvärde för dig ska du inte göra det. Men om det är något som inte har det kan du säkert överväga det beroende på din situation.