14 Enkla Sätt att Tjäna Pengar Hemifrån

Att tjäna lite extra pengar online behöver faktiskt inte vara så komplicerat. Som någon som har varit nedsänkt i området för inkomstgenerering online i nästan två decennier nu kan jag berätta att det kräver lite arbete. Det finns dock flera tydliga vägar framåt. I slutändan handlar det om vilka mål du har och hur mycket du vill automatisera din inkomst.

Skulle du vilja tjäna 5000kr extra i månaden? Visst. Vad sägs om 10,000kr extra i månaden? Hur skulle det förändra ditt liv? För de flesta skulle det göra en monumental skillnad. Men tänk om vi talade om tusentals mer per månad eller till och med tiotusentals mer? Det är uppenbart att du kan tjäna pengar på Internet. Du måste bara bestämma hur mycket av din tid det är värt.

Även om vi alla har lite extra tid känns det ofta inte som det. Men det krävs inte heller alltför mycket ansträngning för att tjäna lite extra pengar vid sidan om. Vi pratar inte om miljontals och åter miljontals kronor här – vi pratar mest om att göra små, små projekt för att generera snabba pengar. Och beroende på dina färdigheter kan du lätt tjäna några tusen kronor extra per månad.

tjäna pengar hemifrån med en laptop

1. Betalda enkäter

Dessa undersökningar är bara en del av de onlinejobb som du kan hitta på internet. Som med alla strävanden krävs en ordentlig verifiering om du vill vara säker på att du arbetar för ett legitimt företag. En del människor förväxlar också lögner med sanning och lägger ord i andras munnar innan de tror på sanningen, därav svårigheten att skilja sanning från fiktion.

Alla som får reda på om sidoverksamheter skulle hoppa på chansen att tjäna extra inkomster, förutom de få som antingen inte är motiverade, inte intresserade eller inte behöver pengarna alls. Men för resten av oss som tillhör arbetarklassen är nyheter som dessa definitivt musik i våra öron. Så tänk om du, vid sidan av ditt dagjobb, kan utnyttja dina datorkunskaper och din internetuppkoppling hemma för en sidoverksamhet som ger en acceptabel lön bara genom att vara online – vad skulle du göra åt det?

För andra som kommer att ignorera möjligheten med en handfull ursäkter och alibin (jag är inte så bra på internet, jag har inte tålamodet för det, jag vet inte hur jag ska börja, jag känner inte till betalningssystemet osv.), finns det också de som kommer att dra nytta av möjligheten och anmäla sig för att bli en av de personer som är tillräckligt uthålliga för att få betalt online.

Det är här som onlineundersökningar kommer in i bilden. Det finns en myriad av webbplatser som erbjuder sådana tjänster, men få är tillräckligt trovärdiga för att man ska kunna tro på dem, särskilt i denna tid på internet där allt som är falskt omedvetet kan hävdas vara sant, och vice versa.

Undersökningar som erbjuds på internet har ett visst pris, vilket inte är särskilt anmärkningsvärt till en början, med tanke på att du fortfarande är nybörjare i branschen och får i uppdrag att besvara undersökningar som inte ger någon större ersättning. Människor som älskar att gå på nätet och göra rundor på sina konton i sociala medier kan ta upp detta deltidsjobb utan extra kostnad, särskilt under den vila som ofta infaller under deras surfande.

2. Bli en virtuell assistent

Ett enkelt sätt att tjäna pengar hemifrån är att hjälpa andra att utföra uppgifter som virtuell assistent. Om du är mycket organiserad och kan hantera din tid på ett bra sätt är det att bli en virtuell assistent en lågfriktionskanal in i branschen för digitala tjänster. Du kan enkelt utföra dessa funktioner som distansarbetare oavsett var du bor.

Att hitta arbete som virtuell assistent kan enkelt göras via webbplatser som Upwork, Indeed.com och Remote.co. Sök bland de befintliga utlagda jobben och skapa bud. Du behöver effektiv kommunikationsförmåga och flytande kunskaper i engelska och populära webb- och affärsprogram.

3. Sälj saker på eBay eller Tradera

En stor del av vårt samhälle tjänar en heltidsinkomst genom att sälja saker på Tradera och eBay. Du kan göra detta genom att sälja dina egna föremål, eller så kan du hjälpa till att sälja föremål åt andra människor och ta en liten provision. Försäljning på eBay erbjuder mer friktion än Tradera och du måste skapa solida recensioner innan du kan börja sälja varor med höga priser.

eBay tillhandahåller dock resurser för säljare som hjälper dig att vänja dig vid att sälja på plattformen. Ta dig tid att göra din due diligence och undersöka plattformen. Om du har några gedigna kunskaper om marknadsföring online kommer du att få det mycket lättare än om du är helt nybörjare i den digitala marknadsföringens värld.

4. Handla med kryptovaluta

I takt med att den digitala världen utvecklas så gör även vår valuta det. Det som i går verkade vara en nyhet kommer i slutändan att bli det föredragna mediet för pengar. En Gallopundersökning visade att 10 procent av människorna hävdade att de använde kontanter som sitt föredragna betalningsmedel 2016 (en minskning från 19 procent 2011).

Även om kryptovalutor fortfarande är relativt nya kommer de i slutändan att bli standard. Bitcoin och Etherium må vara de främsta plattformarna för kryptovalutor i dag, men den amerikanska dollarn kommer så småningom att bli den digitala dollarn genom att utnyttja blockkedjan. Du kan dra nytta av den nuvarande boomen för kryptovalutor genom att handla med dem via plattformar som eToro och Kraken, bland många andra.

5. Undervisa på nätet

Webbplatser som Skooli, Tutor Me och Tutor.com erbjuder resurser för att komma in i online-undervisning. Du behöver inte använda en sådan plattform, men de ger en lägre friktion för att komma in på marknaden. Du kan också söka efter jobb som handledare på nätet på en rad andra webbplatser som Upwork, Freelancer och många fler.

Vilka typer av saker kan du ge handledning online? Du kan lätt ge handledning i ett ämne som matematik eller naturvetenskap, samtidigt som du kan lära ut ett språk om du är tvåspråkig. Du kan också ge handledning i musikinstrument som gitarr eller piano, tillsammans med en mängd andra ämnen.

6. Sälj tjänster på Fiverr

Fiverr har vuxit betydligt sedan starten. Idag är det en stor marknadsplats där du kan sälja nästan alla tjänster under solen. Detta är utmärkt om du vill tjäna pengar online som digital nomad eller till och med när du sitter hemma på din bärbara dator medan du är i pyjamas.

Vad kan du sälja på Fiverr? Allt från grafik- och designtjänster till digital marknadsföring, skriv- och översättningstjänster, video- och animationstjänster, musik och ljud, programmering och programutveckling, affärstjänster och livsstilstjänster som omfattar allt från kändisavtryck till spel.

7. Hyr ut ditt hem

Ett annat sätt att tjäna pengar hemma är att faktiskt hyra ut ditt hem. AirBnB har skapat en betydande industri av semesteruthyrning. Marknaden fanns visserligen redan innan AirBnB kom, men den har verkligen vuxit med stormsteg sedan AirBnB kom in på scenen.

Under 2017 köpte AirBnB leverantören av lyxiga semesterbostäder, Luxury Retreats, och andra konsolideringar på marknaden har skett med ledande sajter som InvitedHome:s förvärv av PPG rentals och Seasoned Dreams plattformar, och Expedia:s förvärv för 3,9 miljarder dollar av en annan jätte inom semesteruthyrning, HomeAway. Marknaden blomstrar och tiden är mogen för inträde, oavsett hur stort eller litet ditt hem eller din lägenhet är.

8. Starta en e-handelssajt

E-handeln blomstrar. Även om Amazon tar lejonets andel, köper konsumenterna i massor när de kan få bra erbjudanden. Faktum är att några av de ledande marknadsförarna på nätet, som Neil Patel, Frank Kern, Dean Graziosi, David Sharpe, John Reese och många andra, använder sig av e-handel med gratis-plus-leverans och bokfunnlar för att tjäna små förmögenheter. Detta återkommer till genomförandet av försäljningstrappor i en e-handelsmiljö. Faktum är att mycket av det som folk tror om att traditionella e-handelsbutiker tar månader eller till och med år att bygga och kostar en liten förmögenhet helt enkelt inte är sant.

9. Starta en blogg

Bloggar är helt säkert ett av de bästa sätten att tjäna en passiv inkomst, även när du reser runt i världen. Även om det kan vara enkelt att starta en blogg måste du lägga ner arbete och ansträngning för att skörda frukterna. Plantera fröna nu för att kunna njuta av skörden senare.

Men när bloggen väl har kommit igång är det enkelt att generera en inkomst och utöka din verksamhet. Det är bara att producera mer innehåll och ställa upp fler erbjudanden. När din blogg växer i popularitet kommer du också att kunna locka till dig topptalanger som är villiga att skriva för dig helt enkelt i utbyte mot en mycket kraftfull länk tillbaka till deras egna webbplatser.

11. Skapa webbseminarier

Jag har blivit besatt av webbseminarier som säljmedium. Att bygga upp automatiserade webbseminarier är en av de mest användbara färdigheter du kan ha, som entreprenören Jason Fladlien, som har gjort av 100 miljoner dollar i försäljning genom webbseminarier genom att bara sälja andras produkter och inte sina egna.

Webinarier följer en specifik mall och ett specifikt format. De är formella. Om du kan behärska den formeln kan du bokstavligen dominera på detta område. Hitta en bra affärsidé eller möjlighet som du kan sälja och som ger massiva mängder värde.

12. Hantering av sociala medier

Hantering av sociala medier är ett utmärkt sätt att generera en inkomst hemifrån. Med tanke på expansionen av sociala medier är företag skrikande för att hitta sin väg framför potentiella kunder. De flesta företag har dock inte en aning om hur de kan öka sin exponering. Det är där du kommer in i bilden.

Att bygga upp ett företag för hantering av sociala medier kan ta lite tid och ansträngning, men det är väl värt det. Du kan ta ut en betydande månadsavgift för varje företag för att hjälpa till att hantera deras sociala medier, vilket gör att du kan tjäna en heltidsinkomst på att göra detta gig.

Liz Benny, grundaren av Jinga Social, byggde inte bara upp ett av de största och mest kända företagen för hantering av sociala medier, utan skapade också flera sjusiffriga webbseminarier där hon lärde folk, du gissade det, hur man startar ett eget företag för hantering av sociala medier.

13. Affiliate-marknadsföring

Affiliate-marknadsföring utgör en mycket låg friktion för att börja sälja produkter online. Även om du behöver någon typ av publik att sälja dessa produkter eller tjänster till, kan du tjäna en betydande summa pengar hemifrån medan du gör det. Vissa produkter eller tjänster har mycket höga intäkter per klick. Det innebär att om du spelar dina kort rätt kan du lätt göra en stor vinst på konverteringar genom att driva trafik till specifika erbjudanden så länge du riktar dig till rätt intressen.

Du kan hitta erbjudanden om affiliatemarknadsföring på webbplatser som ClickBank, CJ.com och Rakuten LinkShare, bland många andra. Sök efter rätt erbjudande och se till att du presenterar det för rätt målgrupp och inte spammar folk om det. Gör din marknadsföring på ett etiskt sätt.

14. Skapa onlinekurser

Ett av mina absoluta favoritsätt att tjäna extra pengar hemifrån är att skapa onlinekurser. Nu kräver detta en inledande investering av tid. Men som alla andra passiva inkomstgenererande aktiviteter gör du arbetet en gång och får betalt upprepade gånger för det.

Ta vilken färdighet du än har och hitta ett sätt att bygga en kurs kring den. Använd webbplatser som Udemy, Teachable eller Kajabi för att bygga dessa kurser och börja sedan marknadsföra dem.

Att lära sig hur man tjänar pengar hemifrån

Om du har en internetuppkoppling kan du tjäna pengar hemifrån på nätet. Visst kan lockelsen av snabba och enkla kontantjobb verka som en bra idé, men det kommer bara att hålla dig kvar i ett hamsterhjul där du byter din tid mot pengar – och tid är vår mest värdefulla tillgång i livet.

Använd din tid klokt och investera i att bygga upp ett företag som är givande och som kommer att ge dig en större lön än någon test- eller undersökningssajt. 100 dollar per dag låter trevligt, men tänk om jag berättade för dig att ett onlineföretag kan ge dig 5000kr och mer per dag. Skulle du fortfarande välja att hitta sidouppdrag på Craigslist?

Vanliga frågor om att tjäna pengar online

Hur tjänar jag pengar hemifrån?

Vem som helst med en internetuppkoppling kan tjäna pengar hemifrån idag. Du kan hitta en unik affärsidé eller en trendig produkt att sälja, inrätta en e-handelsbutik med en gratis provperiod och börja marknadsföra dig på nätet. Du kan sälja dropshippingprodukter, digitala produkter eller göra egna produkter som du säljer till andra online.

Hur kan jag tjäna 10,000kr extra i månaden?

 • Sälj anpassade produkter
 • Skapa ett dropshippingföretag
 • Sälja på marknadsplatser online
 • tjäna pengar på en publik
 • Sälja digitala produkter
 • Bli frilansare

Hur kan jag tjäna pengar hemifrån utan pengar?

 • Bli lärare i engelska
 • Sälj saker på eBay eller Blocket
 • Bli en virtuell assistent
 • Starta ett företag som arbetar med beställtryck
 • Sälj ditt kreativa arbete
 • Bygg upp en publik och tjäna pengar på den
 • Starta en e-handelsbutik